miercuri, 27 mai 2009

Clasa I inseamna ca esti mic si tre sa mai cresti...:)

Draga CFR-ule, iti scriu ca unui drag prieten care a fost alaturi de mine ori de cate ori am avut nevoie. Si tocmai pentru ca te consider prieten, n-o sa-ti laud nebuniile, ci o sa te critic aspru, asa cum meriti! De ce furi, dragul meu? Te-am platit bine de tot sa ajung in siguranta si confort la destinatie. M-ai pacalit! Clasa I inseamna doar ca esti mic de tot si tre sa mai cresti... Nu inseamna curatenie, nu inseamna grad ridicat de comfort, nu insemna nici macar aer conditionat....O, Doamne, si esti chiar subnutrit, apropo de clasa I. Nu le recomand claustrofobilor vagonul de dormit. Eu am avut probleme si-s destul de subtirica. Mi-a fost chiar mila de un nene de vreo suta si ceva de kile care mai avea si doua valize uriase. Culoarul e atat de ingust, incat curgea apa de pe el in incercarea de a ajunge in vagonasul sau (daca ar exista un diminutiv care sa exprime si mai bine dimensiunile demne de Tara lui Piticot, l-as folosi) . Si-mi era asa de mila, incat chiar mi-am dorit ca soarta sa nu fi fost asa nedreapta, iar locul sau sa nu fi picat pe un pat suprapus. Eu am avut noroc, dar i-am cedat locul meu unei batrane, care oricum nu stiu cum s-ar fi cocotat acolo. :)) Da, si o sa mai merg cu tine, dragul meu CFR, dar nu la clasa I, astept clasa Master..ca in ritmul asta, cred ca atunci o sa ajungi si tu cu standardele la nivelul pretului de lux!

5 comentarii:

  1. 1. Tu n-ai somn la 6 dimineaţa?
    2. Felicitări pentru blog, acum l-am văzut :-)
    3. Scoate CAPTCHA, că nu te invadează pe tine spammerii deocamdată.

    RăspundețiȘtergere
  2. La clasa II stiam, sau stim cu totii, ca e....sub limita decentei sau a igienei, nu stiu daca exista clasa III, nici nu vreau sa-mi imaginez, dar chiar si la clasa I? Intercity e decent, dar scump. Si ca sa folosesc un cliseu inventat de romani, care se aplica doar la romani, "nimic nu-i bun in tara asta".
    Nu inteleg ce cautam in UE, ba mai mult, sa promovam turismul romanesc/Romania la Roland Garros? Mi se pare de o prostie iesita din comun, tipic romaneasca intr-un fel, care se va intoarce impotriva noastra. Nu va dura mult pana vom vedea documentare pe la EuroNews, CNN, sau cine stie pe unde, despre adevaratele conditii de aici, si despre ce avem de "oferit".... "I've a feeling we're not in Kansas any more"

    RăspundețiȘtergere
  3. sa ai parte si de un comentariu rautacios..se spune confort..scuze da`n`am putut sa ma abtin

    RăspundețiȘtergere
  4. Deeeh, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul....
    Iti doresc sa ajungi sa mergi cu un TGV sau macar cu un Ter(un tren regional, gen personal), mult mai rapid decat amarata noastra sageata ( 500 km in 2ore cu TGV ), daca esti legata la ochi nu stii daca e tren sa avion....

    RăspundețiȘtergere
  5. Am mers si eu cu trenul de curand(cred ca de la 6 ani n-am mai mers cu trenul) si sincer....e oribil.Am mers de la Bucuresti pana la Constanta si a fost o experienta chinuitoare.In afara faptului ca am facut 6 ore pe drum,am mai dat si de o gasca de....pustani(asta ca sa nu folosesc alt termen mult mai vulgar) care nu au facut altceva decat sa bea ca porcii tot drumul si sa faca o galagie infernala.Si,in stilul caracteristic al romanului,nimeni nu le-a spus absolut nimic,nimeni nu s-a legat de ei,nimeni nu a urlat la ei sa se potoleasca.Pe langa toate astea,aerul conditionat nu mergea nici de-al naibii si ma simteam ca intr-un tramvai 41 plin cu suporteri veniti de la un meci pe Ghencea,adica exact ca la sauna....

    Asa ca....masina personala e la putere!

    RăspundețiȘtergere