joi, 14 mai 2009

De ce iubesc femeile fotbalul?

Am sa incerc sa satisfac, atat cat ma pricep, curiozitatea barbatilor privind atractia unor femei pentru fotbal. Ce-i drept, sunt putine cele care ar renunta la serialul preferat pentru a urmari o partida de fotbal, dar exista...Ma numar printre ele, desi nu ma pliez in totalitate profilului ( nu am un serial preferat :) nici macar unul pe care sa il urmaresc in mod constant). Ei bine, eu sunt femeia care rezista 90 de minute in fata televizorului si savureaza alte 90 de minute din tribune, ori de cate ori se iveste ocazia. Stiu deja la ce va ganditi voi, barbatii care cititi articolul asta. Ca de fapt mie nu imi place fotbalul, ci fotbalistii....:). N-am sa neg faptul ca sunt simpatici, fizic vorbind...Dar nu cred ca va ganditi ca m-as multumi cu atat! :)Cum? N-a fost o pasiune nebuna care sa se consume rapid, n-a fost o dragoste inflacarata, nici iubire la prima vedere. Ne-am indragostit treptat, ne-am descoperit calitatile si defectele de-a lungul timpului, ne-am acceptat asa cum suntem si se pare ca relatia evolueaza spre acea iubire calda, senina, deloc posesiva si inflacarata. Nimic mai frumos! Totul a inceput in copilarie. M-am indragostit de nationala Lui cu acea generatie de aur...I-am urmarit cu sufletul la gura fiecare miscare si am trait intens fiecare meci disputat de Regele Hagi. Iata, un prim motiv pentru care o femeie iubeste, sau ar putea iubi fotbalul.Am mai crescut putin si odata cu mine si dragostea pentru El. Am descoperit ca e imprevizibil, spectaculos si ca stie sa lupte pana in ultima secunda. Mi-a demonstrat ca nimic nu e imposibil. Dinamo - Foresta 4 - 5, dupa ce sucevenii au fost condusi cu 4 - 0. A urmat, asa cum era firesc, apropierea fizica...Un prim sarut a fost echipa locala din Suceava. O indrageam usor, o insoteam si in deplasari, si mi-a furat sarutul dupa un meci spectaculos din Cupa Romaniei. A invins Sportul Studentesc cu 2 - 1 intr-o atmosfera de vis pe Areni. Pur si simplu, nu m-am putut abtine...Primul sarut nu se uita niciodata. Nu l-am uitat nici eu. Sunt suporter al Cetatii Suceava, echipa modesta din Liga a II a, din patriotism, dar si din compasiune...Cu timpul am devenit prieteni, chiar foarte buni! Ne intalnim aproape zilnic si imi place ca e mereu altfel...O legenda pe marile stadioane, un idol pentru fanii inflacarati, o stare de spirit la Salcioara, unde Mutu e atacant, iar broasca testoasa emblema clubului. Il iubesc si pentru ca NU e perfect. Se aseamana cu noi, oamenii. Are defecte. Ne plangem cu totii ca e murdar, dar de fapt noi suntem cel care il murdarim. Lasand la o parte cluburile, ligile si federatiile, arbitrii si arestarile, il iubesc sincer si dezinteresat, pe El, pentru bucuria care ne-o aduce, pentru spectacol si imprevizibil...

8 comentarii:

  1. Esti foarte draguta..te admir..bafta si pe viitor !

    RăspundețiȘtergere
  2. A supermodel who loves Soccer! Warning: Endangered species!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Zambetul tau patrunde oricarui baiat adanc in suflet. E ca o raza de soare venita dupa iarna grea.

    Si iti place si fotbalul - esti perfecta. Ce n-as da sa te cunosc...

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ancutza,
    m-a impresionat articolul tau vreau sa iti spun ca esti the best, o sa ai o cariera de invidiat in televiziune.
    te iubesc mult si bafta pe viitor

    RăspundețiȘtergere
  5. Femeile care iubesc fotbalul si au simtul umourului sunt ideale. Pacat ca sunt prea putine

    RăspundețiȘtergere
  6. O să ai încă un vizitator fidel de acum încolo. Am vazut o poză de la Timişoara... simpatizezi cumva cu Poli? :)... doar de curiozitate. Baftă (şi cu blogul şi cu televiziunea, am văzut că te picepi la amândouă)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt un suporter al echipei din Timisoara, insa am un respect deosebit pentru fanii lui Poli care sunt deosebiti. Atmosfera pe care o creeaza la fiecare meci e speciala si, aflandu-ma in Timisoara, am profitat pentru a trai alaturi de suporteri un meci acasa.

    RăspundețiȘtergere