marți, 18 august 2009

Let's keep it simple...

Sunt coplesita : cuvinte frumoase scrise de voi pe blog, incurajari si felicitari printre comentariile aparute in dreptul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor si... penultimul meu post, cel cu Cetatea Suceava, preluat de cel mai bun site cu stiri sportive din Suceava, http://www.gazetasv.ro/. Stati linistiti insa, sunt un om caruia ii place sa ramana cu picioarele pe pamant! N-o sa mi-o iau in cap, mai ales acum, cand mi-am amintit un episod intamplat cu ceva ani in urma. Fetesti e o localitate din Suceava, atat de micuta si lipsita de importanta (in sensul bun al cuvantului) incat nici nu figureaza pe harta judetului. Acolo locuieste bunica mea si tot acolo traieste, de cand s-a nascut, Maximilian, alias Max sau Maxinel. E un fiu al satului, inofensiv si uneori chiar simpatic. E tipul care o ajuta pe bunica sa taie lemne. Pentru asta este platit si primeste si masa de pranz a la bunica Elvira. El e genul de om simplu, pe care nu te poti supara, nici macar atunci cand vine, mananca, se odihneste si uita sa mai taie si lemnele. Maxinel ar fi ajuns de mult in Rai... insa cativa sateni, cu inima mare l-au gazduit langa soba cu lemne iarna trecuta cand l-au gasit pe marginea drumului inghetat. Max e foarte sincer si ia totul in serios... cel putin asa a tratat propunerea tatalui meu, care m-a oferit lui de nevasta. S-a gandit putin, ce-i drept, m-a masurat cu privirea, dupa care a raspuns cat se poate de serios : "N-o vreau, nenea Ionel..." Nici tata, si nici eu, care eram de fata, nu ne asteptam la raspunsul asta, insa Maxinel a gandit atat de simplu... "Dar de ce, Max? Nu-ti place? Nu-i frumoasa?"...."Ba da. nenea Ionel... dar ce sa fac eu cu ea? Nu stie sa prasesca, nu stie sa mulga vaca...nu-i pentru mine". Am apreciat foarte mult raspunsul acelui om simplu, batut de soarta, si recunosc ca a fost o lectie pentru mine... Nimeni nu e perfect, nimeni nu e mai presus decat un alt seaman al sau... fiecare e frumos in felul lui, desi Max, din pacate, nici acum nu si-a gasit jumatatea. :)

6 comentarii:

  1. Simpatic Maxinel in replici :) Simpatica si tu prin felul tau de a fi. Felicitari pt cei 6 ani de televiziune pe care-i ai in spate la numai 23 de anishori. Mult succes in televiziune si...ramai cu picioarele pe pamant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Povestea asta demonstreaza ca nimeni nu e perfect. Dar nu trebuie sa-ti faci griji , nu e greu sa inveti sa mulgi vaca ... si chiar daca nu vei reusi , sunt destui cei ce vor sa se casatoreasca cu tine ( cel putin pe blog :P )

    "Succesuri"

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur , c-ai ramas cu piciorele pe pamant.
    Ca ti ai pastrat umorul .
    te felicit pt blog . mult succes in cariera in continuare
    pupici de la maria si bogdanel

    RăspundețiȘtergere
  4. Cele mai frumoase lucruri sunt întotdeauna cele simple. Cele pe care le complicăm în sufletele noastre până la un pas de nebunie doar pentru că știm cât de simple sunt. Simple și în același timp, imposibil de realizat. Nu-i așa?!?

    RăspundețiȘtergere