marți, 29 septembrie 2009

Moldoveanca and The Big City, episodul 3

O faţă neobişnuit de rotundă pe un cap la fel de rotund şi aproape chel, un rânjet porcesc în colţul gurii cu buze umflate şi cărnoase... Totul zace pe un trup leneş şi greoi, tolănit pe o băncuţă din lemn, chircită parcă, biata, sub povara kilogramelor. Micuţa moldoveancă priveşte... Nici uimită, nici interesată, nici nepăsătoare şi nici măcar cu dispreţ analizează hidoasa sculptură umană de la volan, în intersecţie la Iancului. Pe burta umflată peste măsură sărmanul tricou prăfuit încerca din răsputeri să acopere pielea păroasă şi arsă de soare. O gentuţă cu fermoar încerca să atârne de la gâtul gros, însă rămânea cuminţică, fără drept de apel, aşezată deasupra pântecelui uriaş. Degetele butucănoase ale arătării numărau bancnotele de un leu dintr-un teanc mărişor, scos din gentuţa suspendată. În faţa lui, la coadă, doi cerşetori...nu ca să ceară, ci să predea. Proxenetul de homeless îşi făcea monetarul.

25 de comentarii:

  1. Parea mea e ca ar trebui sa moderezi "Contraatac" in locul lui Stucan. Vorbind insa serios chiar imi pare rau pentru cei doi

    RăspundețiȘtergere
  2. fara nici o legatura... "Cheloo,cum te simti ca ai fani printre fotbalisti?" r:"nu mai pot de fericire!" :))) =)))

    RăspundețiȘtergere
  3. mai exact : "tremur de fericire" :))) intrebarea a fost la fel de ironica precum raspunsul :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaaa, ironici rau astia de la parazitii...Ma intreb ce urmeaza, urmatorul album o sa fie bonus pentru "Libertatea", o sa avem un concert exclusiv pe OTV ? Nici nu stii cine sunt cu adevarat cei mai penibili in povestea asta:ei sau dobotocii care-i si asculta, cumpara etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer, eu ma numar printre dobitocii care asculta Parazitii :))

    RăspundețiȘtergere
  6. :) Stai linistita ca sunteti multi...Multi si ...foarte inteligenti, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chevantonje, e o vorba cu gusturile omului... Asta sunt! Imi plac Parazitii si in egala masura muzica clasica...nu ma dezic de preferintele mele, chiar daca uneori nu sunt cool :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie imi plac in egala masura Florin Fermecatoru, Adi Minune si Beethoven.. nici eu nu ma dezic de gusturile mele..

    RăspundețiȘtergere
  9. Chevantonje,ai fleostit-o grav la faza asta.Anca chiar in descrierea blogului sau scrie ca asculta Parazitii daca nu ma insel...asa ca ai dat grav cu batu'-n balta.Si asta ca si chestie,sa stii ca sunt o gramada de "dobitoci" care asculta si cumpara tot ceea ce inseamna Parazitii,mai mult decat iti imaginezi.

    Revenind la subiectul postarii,asta intra perfect in ciclul "NU MAI DATI BANI LA MILOGI",daca stam sa ne gandim cati cersetori sunt in Bucuresti si cati bani fac toti adunati laolata pe an...ne gandim ca putem sprijini bine de tot economia tarii...care si asa nu exista :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Anca Rusu, despre gusturile oamenilor in general se pot spune multe, e adevarat. Dar a duce teoria asta la extrem e absurd, pai si pedofilii au gusturile lor, sau criminalii in serie de exemplu. Chiar daca sunt alegeri pur personale nu inseamna ca nu pot fi teribil de proaste. Poate sa-ti placa orice muzica vrei tu, nu inteleg de ce vrei sa te justifici aducand in discutie si faptul ca iti place si muzica clasica. Stai linistita, sa-tzi placa parazitii e ultra-cool iar tu cu atat mai mult. Eu am reactionat asa pentru ca ii gasesc pe baietii astia de la parazitii cu nimic diferiti de gigi becali de exemplu, dovada ca se si regasesc impreuna in paginile gsp-ului...niste mizerii. Nu spun ca nu sunt mai educati, ca nu au un vocabular muuult mai bogat decat el ciobandante maximo, dar pana la urma raman doar niste indivizi care se prostitueaza pentru niste bani. Si personal cred ca important e ce faci si ce schimbi in bine atunci cand ai posibilitatea sa o faci. Pe cat pariem ca ajung si la OTV, pentru suma potrivita ? Si stim amandoi ce fel de televiziune e OTV-ul, e locul de unde copiaza 98% din media romaneasca in cautare disperata de rating sperand sa nu moara de foame. Penibil, nu gasesti ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ideea e ca nu sunt genul critica. Mie imi plac oamenii asa cum sunt. Toti avem defecte, nu e nimeni perfect...

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai si sunt extraordinari oamenii si fiecare fiind unic in felul lui merita descoperit, sunt perfect de acord. Dar exista si indivizi (si destul de multi din pacate) care merg si scuipa pe strada sau injura sau arunca hartiile peste tot pentru ca asa au auzit ei la parazitii :"cand omu' n-are ce pune in farfurie il doare fix in **** unde-arunca o hartie". Si nu spun ca n-au dreptate, spun doar ca profita de ignoranta majoritatii doar ca sa faca bani.Pentru ca nu le spun fanilor:"Bai nene, e o metafora ce cantam noi aici, nu va apucati acum sa va stergeti mucii pe trotuar..." Ei bine, si recunosc si ei lucrul asta, NU LE PASA !!! Si asta pe mine ma doare. Pana la urma si ei si manelistii ofera acelasi lucru, posibilitatea de a refula. Si nici asta nu ar fi un lucru rau pana la urma daca nu m-ar afecta si pe mine, daca nu as fi nevoit sa ma strecor printre flegmele fanilor hip-hop de la noi. Pai bine, dar eu cu ce-am gresit ? Sper sa nu-mi spui ca pot s-o sterg oricand de aici daca nu-mi convine, eu vreau dimpotriva sa stau aici si sa schimb ceva cumva dar prin ceea ce fac, prin stilul asta idiot "we are the best, fuck the rest" din nou specific lor si manelistilor "amicii" de la parazitii nu ma ajuta deloc. Asa ca, la randul meu, fac si eu ce pot, nu le cumpar muzica, nu o ascult desi poate e buna, si ii critic pe unde apuc. Visez la ziua in care "artisti" de genul asta o sa imparta celula cu idolul lor, jijiotul fecalian, nici macar nu e asa departe ziua aia...

    RăspundețiȘtergere
  13. Indivizii despre care vorbesti tu au o alta problema: le lipsesc cei 7 ani de acasa. Crezi ca daca eu ascult Parazitii scuip si arunc hartii pe strada? Si sa stii ca au si mesaje cat se poate de bune...poate ai ascultat "drogurile strica tot" sau "instigare la cultura"

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu, nu cred ca scuipi sau arunci hartii pe strada. De fapt, sunt sigur ca nu o faci. Dar nu despre tine era vorba. Si da, le lipsesc cei 7 ani de-acasa, si asta spun eu de fapt ca nu ar trebui sa le mai oferim alibiuri ci dimpotriva. Dar asa needucati cum sunt la urma urmei cumpara albumul, si banii nu au miros, de acord ? Si da, nu contest ca au si mesaje excelente, dar oamenii aleg intotdeauna varianta mai usoara,comoda,convenabila, spune-i cum vrei, oare ce e mai usor, sa citesti o carte sau sa spargi seminte in fata blocului cu baietii ? Si cum adica "au si mesaje cat se poate de bune", de unde compromisul asta, de ce sa nu fie toate mesajele foarte bune, de ce trebuie mereu sa impacam pe toata lumea si sa ne fie la toti caldut si nimanui cu adevarat cald/bine? Suna un pic a comunism daca ma intrebi pe mine...

    RăspundețiȘtergere
  15. Cand se reia banca de rezerve?!
    PS: cum te simti cand iei interviu unui individ iar ala ii atat de agramat ca nici nu poate sa vorbeasca?

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu cred ca o sa se mai reia emisiunea. Daca te referi la oamenii de la tara cu care vorbeam in reportajele pentru emisiune, sa stii ca au farmecul lor. Chiar daca fac ei greseli gramaticale sunt sinceri si foarte haiosi....

    RăspundețiȘtergere
  17. nu la oamenii de la tara ma refeream, Doamne feresete! Era unu odata Mutu de nu mai stiu unde. Si de-abia vorbea :)). Si tu ii bagai niste intrebari cam grele pt. el, asa s-a vazut de la TV. Omu saracu' tot ""da aaaa,da...da" zicea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mutu de Salcioara :) imi amintesc. Dar n-a vorbit chiar rau...avea emotii, nu era obisbuit cu interviurile

    RăspundețiȘtergere
  19. Observ ca ai fost la fc timisoara la meci. Ti-a placut ca pare cam gol stadionul?! Cu ce echipa tii, doar nu cu FC. TM :(.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi-a placut...nu era prea multa lume pentru ca nu era un meci prea important. Eu tin cu Cetatea Suceava :) gasesti declaratia de dragoste in arhiva blogului

    RăspundețiȘtergere
  21. "tremur de fericire" asa a zis,da :))...


    p.s. recunosc ca nu eram atent ca intrebarea e ironica...ma'bad

    RăspundețiȘtergere
  22. Sa inteleg ca un chelios fara burta tot un chelios ar fi...

    RăspundețiȘtergere