luni, 14 decembrie 2009

Un graunte de romantism

Nu stiu de ce, dar romantismul a devenit caraghios. Nu se mai asorteaza cu vremurile teribile in care traim mai mult rational decat sentimental. Nu ne mai plac barbatii romantici si usor timizi, ii vrem pe cei puternici care nu ne dau prea multa importanta si nici nu se strofoaca din rasputeri sa ne cucereasca cu gesturi tandre. In vremuri in care uitam sa ne mai administram si doza de sentiment rationalizat, am descoperit, pe parbrizul masinii mele un graunte de romantism. De fapt, au fost doua pana acum... Doua bileteze parfumate de simpatie declarata. N-as vrea sa ingrop si acest ultim graunte de romantism, insa eu sunt ceva mai pragmatica. Si va spun ca le mai pastrez in masina, insa doar pe post de odorizant...si da, recunosc, ca motive in plus pentru un zambet intr-o zi mohorata.

13 comentarii:

  1. vezi sa nu fie vreun obsedat...asa incep astia, cu biletele, tatonari timide si te trezesti ca te suna in miez de noapte si te roaga sa te casatoresti cu ei, ameninta ca se sinucid si gasesti catelul mort in cuptor (scenariul asta e dintr-un film cu michael douglas si glenn close, pune insa un iepure in loc de caine.)
    in rest buna observatia. fetele nu au ochi pt romantici, pt cei care le respecta, pt cei care le privesc ca pe niste bibelouri fragile.pe mine cand ma supara rau o fata,ca sa ma calmez, ma uit la palmele lor. si cand vad ce maini mici au, ma inmoi tot. imi vine sa le iau in brate si sa le protejez de "intemperii" :) . in fine...fetelor le plac cocalarii, nesimtitii, poponetii etc. n-am nicio speranta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Romantismul nu este caraghios. Nu inteleg exact, tocmai de aceea o sa intreb: un barbat romantic este asociat din start si cu insusirea usor timid? sau era doar inca o precizare.
    Nu consideri ca romantismul este ,pe langa un comportament sau o insusire a fiecaruia, o chestie care apare in timp? in sensul ca, o persoana pe care abia o cunosti poate fi romantica cu tine? nu cred... nu e cumva legat in mare parte de dragoste? si daca e sa privesti asa,ar insemna ca fiecare are in el romantismul propriu
    Sunt de acord insa cu ce zici legat de rationalitate si de faptul ca uitam de "doza de sentiment",dar poate ironizam doza de sentiment a altora si nu a noastra proprie. Urasc "romantismul" ostentativ sau al celor ce epateaza prin asta, drept pt care il iau in deradere. de fapt a ajuns sa ma enerveze sa vad pe oricine ca se saruta pe strada de mai mult de 2 ori, nu pot face asta acasa?,dar de romantismul "propriu" sa zic asa, nu uit niciodata.
    NU vreau sa te plictisesc dar,ca sa te inveselesc, eu mi-am gasit oglinzile furate la masina :)), nu era nici un bilet in geam dar daca ar fi fost mi l-as fi imaginat asa : "multumim, tu, proprietarule,platitorule,crestinule,naivule"
    legea lui Murphy: zambeste ! maine va fi mai rau !
    sau incearca cu asta :Nu spera si nu ai teama,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamna, de te cheama,
    Tu ramâi la toate rece.
    Somn usor !

    RăspundețiȘtergere
  3. sa-nteleg ca ti s-a intamplat si tie si ai regrete:-ss?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe unul scria "Invingem impreuna" si pe celalalt "Romania bunului simt". Din pacate cand rosu si galbenul se unesc, iese portocaliul! =)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ai scris acum, ma determina sa te intreb ceva: ce trebuie sa faca un baiat de treaba pentru a obtine o intalnire cu tine? :P Ceva normal, o prajitura/cafea/suc! Sau, de ce nu, o intalnire printre cadouri, la un Targ de Craciun? :) Asta ar fi ceva cu adevarat original :D Cu atat mai mult, cu cat nu pari genul care sa bea alcool, decat la ocazii.

    RăspundețiȘtergere
  6. hmmmmm...Moshul revine dupa ce a fost ocupat sa dea gauri in nori pentru a elibera fulgii.
    S-a marcat doleantza cu aligatorul,prietenul cu mai mult de 32 de dinti tzopaie fericit ca s-au inventat posetele eco.
    Foarte tare pif , are dreptate cu catelul Knorr - in punga magica la cuptor , e plina lumea de obsedati , uita-te si tu cati iti scriu -)! Oricum , daca individul se (te)respecta,maine dimineata ar trebui sa-ti gasesti masina curatata de zapada,cu partie facuta pana la iesirea in strada.Pe vijelia asta mi se pare un gest de un romantism dezarmant...

    RăspundețiȘtergere
  7. un graunte de romantism avusai si io si tu il spulberasi. sa imi refuzi invitatia, cata ....nu iti mai pun niciun bilet in geam.

    RăspundețiȘtergere
  8. "You got to be cruel to be kind in the right measure" Dap, sunt versuri dintr-o melodie, dar eu sunt sigur ca se aplica perfect in timpurile noastre si acest concept aproape ca a inlocuit cu totul romantismul usor demodat sau doar invechit.
    Melodia o poti asculta daca intri pe adresa http://www.youtube.com/watch?v=b9X4rZAA4y8 (Letters to Cleo - Cruel to Be Kind)

    RăspundețiȘtergere
  9. Anca, te-am vazut ieri la Gala GSP si ai fost realmente superba! Nu ma refer numai la cum ai aratat, ci si la felul in care ai vorbit si la ce intrebari ai pus. Sa pui poze pe blog! Cum imediat vin Sarbatorile, vreau sa iti urez un sincer Craciun Fericit, sanatate si sa fii vesela alaturi de cei pe care ii iubesti si care te iubesc. Iti trimit si o piesa (aparuta la noi prin intermediul unei reclame), sper sa iti placa: http://www.youtube.com/watch?v=5hVEdE0O5tA&feature=related. PS: ai citit cartea pe care ti-am recomandat-o?

    RăspundețiȘtergere
  10. După lupte seculare care au durat mai multe săptăluni, am aflat unde sediul gesepeteve. Aşa că pot veni să-ţi aduc ziarul în orice seară, după 20.00, sau de miercuri încolo oricând, numai să îmi spui când.

    2G

    RăspundețiȘtergere
  11. Poti veni oricand. Il poti lasa la receptie pentru mine si cu siguranta va ajunge! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Piesa e una dintre preferatele mele :) Cartea n-am apucat sa o citesc...dar in vacanta de Craciun promit sa o citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ancuta te-ai facut povestitoare? Imi citesti si mie 2 povesti la gura sobei? :)) Pana una alta poate vrei sa-mi scrii...uite ai aici adresa blogului meu http://anonimstar.blogspot.com.
    P.S:Inca nu are nici un post dar tu poti comenta si pe "Hello World" ;)
    pups

    RăspundețiȘtergere