duminică, 17 ianuarie 2010

- Cu ce ninge cand ninge?

(intrebarea copilului frumos de naiv lipit cu nasul carn de fereastra aproape inghetata)

-In seara asta ninge cu pene din aripi de inger. Fulgii sunt mari si lenesi. Zabovesc in cercuri haotice deasupra orasului gri. Odata a nins cu praf de inghetata...inghetata de vanilie. Fulgii erau marunti si veseli. Unii se incapatanau sa se lipeasca de buzele calde ale unui copil cu nasul carn, asa ca tine. Copilul zambea, iar fulgii se topeau fericiti. Cel mai mult mi-a placut cand a nins toata noaptea cu bucati mici si mari de vata de zahar. Am adormit aproape in zori cand copacii din fata casei erau dulci si albi. Bunica spunea ca de cele mai multe ori ninge cu faina. Nimic nu se compara insa cu o ploaie de firimituri pufoase de paine coapta in cuptorul cu lemne. A nins asa o singura data, cand bunica facea cozonac. Fulgii erau mari si greoi. Cadeau lenesi in mormane imense de miez de paine bine framantata. Cand copiii sunt cuminti, asa ca tine, afara ninge cu zahar pudra. Daca sunt neascultatori, ninge cu cioburi de gheatza...si mai ninge frumos cand iubesti...ninge cu flori de cires in iunie.

11 comentarii:

  1. Dupa ce am citit, primul lucru care mi-a venit in minte a fost: ce face foamea din om!..a si m-ai facut sa ma uit pe geam :p. Adevarat ca ninge frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat ca a nins frumos azi-noapte, fulgi mari si albi, de iti venea sa iesi afara si sa scoti limba pentru a-i prinde. Cred ca este ultima ninsoare cu adevarat minunata din iarna asta, de acum o sa inceapa perioada de flescaiala si dezghetul. Anca, nu mi-ai spus daca ai citit cartea pe care ti-am recomandat-o in vacanta de Craciun si ce parere ai, daca ti-a placut sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate am stat foarte putin acasa de Craciun si am preferat sa ma bucur de cei dragi. Nu am apucat sa citesc cartea. Raman datoare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce frumos ai scris!!mi-e dor sa ninga cu flori de cires :)

    RăspundețiȘtergere
  5. fii optimista! o sa ninga si pe strada ta! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anca, vorbesc niste guri (nu rele) din presa, ca ai fi luata in calcul pentru Observator. Stiu, poate vei dezminti afirmatia asta sau imi vei spune ca nimic nu este oficial, sigur si ca urmeaza sa se vada ce si cum, etc, etc, etc. Eu iti urez succes inaintea acestei provocari si sper ca daca vei castiga postul vei ramane in continuare modesta, obisnuita, o fata normala, a carei legatura cu cititorii blogului ei nu se va schimba.

    RăspundețiȘtergere
  7. cata emotie in trairi:) no wonder you got so far in your career! scrii absolut superb!

    RăspundețiȘtergere
  8. Voi da o proba la fel ca multe alte persoane care s-au inscris la casting, insa nu pentru ora 19, asa cum s-a scris in presa. Cea mai mare calitate, in opinia mea, este aceea de a fi OM! Prefer sa mi se intample orice altceva in loc sa-mi pierd aceasta calitate...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. O fata superba, o scriitura superba...bravo...te-am adaugat in lista mea de bloguri favorite :)

    RăspundețiȘtergere