miercuri, 27 ianuarie 2010

- De ce bate porumbelul cu ciocul in geam?

intrebarea mea intr-o dimineata tarzie...

(V-am mai spus... am renuntat definitiv la bucuria de a avea vreun animalut prin casa imediat dupa moartea fulgeratoare a Fulgai. V-am povestit cum stomacelul ei cat o migdala nu a putut sa digere bucata buna de perdea pe care soricica a ros-o cu acceptul unui mame iresponsabile ce am fost! Copilul cel rau, subsemnata, a inteles in cele din urma antitalentul in a ingriji alte sufletele, asa ca a trait resemnat, avand pana nu demult prin preajma doar un fir de bambus, deloc pretentios. Pe terasa noii case, copilul rau a descoperit insa musafiri nepoftiti: un el si o ea, un ou intr-un cuib... o familie de porumbei... )

- Ei sunt liberi si frumosi. Eu le ofer firimituri de croissant in diminetile tarzii. Ei imi ofera bucuria de a-i putea privi de aproape. Eu am invatat ca te poti bucura de fiinte si fara sa pui stapanire pe viata lor. El, porumbelul care a ramas astazi pe pervazul meu dupa ce firimiturile s-au terminat, bate cu ciocul in geam... Nu e unul dintre cei multi care vin sa se ospateze in fiecare dimineata. E un porumbel nou. Are pene albe si gri. L-am urmarit si am incercat sa inteleg de ce bate porumbelul cu ciocul in geam... E staruitor! Poate mai vrea firimituri... Oricat de romantica as fi in perioada asta, am gasit o explicatie cu picioarele pe pamant: porumbelul bate cu ciocul in geam fascinat de refexia propriului chip in fereastra fumurie...

15 comentarii:

  1. Stiam eu ca esti o fata desteapta :) Te :X

    RăspundețiȘtergere
  2. da-le grau! o sa-i cuceresti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce bate cu ciocul in geam? Poate pentru ca se cearta cu imaginea lui din oglinda, asa cum ai spus.
    Poate pentru ca mai vrea firimituri de croissant si a inteles ca prin geamul acela vine fericirea la el!
    Poate bate pentru ca a auzit ca oricaruia care bate i se va deschide!
    Poate bate pentru ca a auzit un cantec frumos si vrea sa repete acordurile.
    Poate bate pentru ca voia sa-ti atraga privirea sau atentia.
    Poate bate , intr-un limbaj(gen codul morse) in care iti spunea ca esti frumoasa!
    poate ca voia sa-ti transmita ceva, poate era un mesager(mai ales ca era un porumbel nou).
    Poate batea in ritmul unei inimi care se gandeste la tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa recunosc ca desi m-am gandit putin, nu mi-au trecut prin minte atatea variante cate ai gasit tu...:) si inca ce simpatice!

    RăspundețiȘtergere
  5. La mine la geam vin, pentru al doilea an consecutiv, pescăruşi. Anul trecut erau vreo 10, acum cred că sînt 20. Cei mari îi lasă pe ăia mici să mănînce. Abia apoi, dacă mai rămîne ceva, mănîncă şi ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate batea in ritmul unei inimi care se gandeste la tine... Ce frumooooooos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se pare extraordinar ce povestesti tu despre pescarusi...extraordinar!

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-adevar, scrii frumos. Ma cam sacaie totusi interpretarile siropoase. :)
    O singura data te-am urmarit, din greseala mai mult, si imi pari foarte ok. Pe langa asta, rasfoindu-ti blogul din cand in cand, am observat ca nu esti doar o cititoare de prompter. Si totusi, de ce am senzatia ca posturile tale denota fie romantism, fie tristete ?
    In rest, keep up the good work.

    RăspundețiȘtergere
  9. au fost şi azi. Gălăgioşi. Mai întîi îmi atrag atenţia la geamul de la salon. Şi insistă, crede-mă! Fac, nu fac ceva, trebuie să mă duc la bucătărie să le găsesc ceva de mîncare. Nici măcar nu se mai sperie de mine cînd deschid geamul.

    RăspundețiȘtergere
  10. La mine in geam au batut niste corbi! Din aia mari, negri si urati! Si croncaneau tare de parca ma certau... iar eu nu intelegeam de ce.
    dar nu era geamul de la bucatarie. Era un geam de la camara sufletului. Era un geam pe care nu l-am mai deschis de foarte mult timp. Poate au fost porumbeii si au batut candva, dar nu am auzit. Poate au fost si pescarusii, dar nici pe ei nu i-am auzit... cine stie. Am fost surd la toate. Doar corbii acestia m-au trezit.
    Da, m-am trezit si cred ca trebuie sa deschid geamul. Si cred ca trebuie si curatat, ca sa intre lumina...

    RăspundețiȘtergere
  11. (pentru cel cu pescarusii) e bine ca itzi place viata sa o traiesti la maxim.. tine-o tot asa poate iese ceva!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Catalin, e bine ca ai auzit corbii...daca nu i-ai fi auzit nici pe ei, cine stie ce alte pasari sau lighioane ar fi batut la fereastra ta...mai bine mai tarziu decat niciodata! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Apucati-va de scris povesti pentru copii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Si la geamul meu vine de 3 ani o pereche de porumbei(gutani). Au scos si pui in 3 randuri intr-o cutie pe care o aveam in balcon. Daca la inceput zburau numai cat miscam perdeaua ca sa-i urmaresc, acum mananca din palma si intra in casa cum prind ocazia. Sunt asa fumoasi si puri. Imi dau o stare de bine cand ii vad si ii hranesc. Sunt bucuria mea, copiii mei.

    RăspundețiȘtergere
  15. in aceasta dimineata a batut cineva la geamul camerei mele ,cand mi-am indreptat privirea spre geam am zarit 2 porumbei draguti... :) cred ca le era foame...

    RăspundețiȘtergere