duminică, 24 ianuarie 2010

- De unde vine Fericirea?

(intrebarea tanarului trist, cu ochi limpezi si suflet firav)

- Unii o cauta, altii o asteapta. Daca ai sti de unde vine, tu cum ai proceda? Eu n-am stiut si m-a surprins de fiecare data. A venit cand nu o asteptam si niciodata de departe. Iti pot spune ca vine destul de rar daca nu stii sa o primesti si ca nu-i place sa bata la usa... vrea sa o gaseasca deschisa. Cand n-a venit, am gasit-o eu pe ea. Era langa mine. Nu o vedeam, cautand prea departe. Ultima data m-am impiedicat de ea si mi-am pierdut echilibrul. A fost pentru prima data cand Fericirea m-a speriat. Credeam ca a plecat pentru o vreme, departe... Am abandonat-o in intuneric si-mi aminteam de chipul ei nevazut, vag, hranind cu paine uscata porumbeii din fata blocului. Pasarile vin si acum in fiecare dupa amiaza la pervaz sa ciuguleasca firimituri de croissant... Dar nu le mai confund cu Fericirea... ele sunt doar o Bucurie. Am ocolit mult raspunsul sperand ca o sa-l gasesti singur. Fericirea nu se invata, nu are reguli. Si nici nu vreau sa-ti spun de unde vine... nu pentru ca as fi egoista, ci pentru ca nu vreau sa te privez de Fericirea de a descoperi singur...

12 comentarii:

  1. Sunt fericit! Da, nu am castigat la Loto, nu lucrez la Guvern si nici nu am miliarde in banca. Ma consider un om fericit, un om care are alaturi cei mai buni prieteni. Esti PRIMA pe lista mea si-ti multumesc pentru tot. Stii sa faci oamenii fericiti, sa-i faci sa zambeasca si chiar sa planga de bucurie. Pentru toate astea-ti multumesc si-ti promit ca te pozi baza oricand pe mine.

    Un anonim pe care-l cunosti si care tine enorm de mult la tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am saturat, nu-l mai promovati pe oier la GSP TV

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am sa fiu sincera cu tine si am sa iti spun exact ce cred si ce simt. Nu te simpatizez ft tare pt ca am auzit niste lucruri neplacute despre tine. In plus, mi se pare ca esti usor prefacuta.In schimb, din punct de vedere profesional este ft ft ok. Ai un stil chiar frumos de a prezenta. Nici macar parerea personala despre tine nu este bine definitivata, deoarece nu stiu ce sa cred. Sunt socata pt ca descopar atat de multe lucruri pe care le avem in comun..nici nu iti imaginezi cat de multe. Inclusiv faptul ca amandoua ne-am facut o lista in noaptea de Revelion cu ce ne dorim pentru noul an. Crede-ma, asta este o chestie chiar generala. Zilele acestea m-am gandit mult la fericire, la ce anume o cheama sau o indeparteaza, daca ea iti este data de Dumnezeu sau trebuie sa ti-o cauti singur.Am fost uimita sa vad ca ai scris exact despre asta

    RăspundețiȘtergere
  4. Apreciez foarte mult sinceritatea ta. Pare a fi un alt punct comun, daca tot ai amintit de asemanarea dintre noi. Sunt insa si lucruri care ne deosebesc. De exemplu, eu nu imi fac o parere despre o persoana in functie de ceea ce aud despre ea. Am un alt sistem de evaluare a oamenilor. Si am invatat sa nu-i judec pe cei din jurul meu...sa stii ca si asta e un pas spre propria fericire.

    RăspundețiȘtergere
  5. Off, nu te judec dupa ce spun altii. Consider ca doar cei fara personalitate fac asta. Pur si simplu ai facut ceva ce m-a deranjat, m-a durut. Poate ai facut-o cu voie, poate fara. Ce mai avem in comun?Experienta in presa(eu presa scrisa), varsta la care am inceput meseria asta, iubirea pt parinti, in special cea pt frate(si al meu este mai mic, dar muult mai inalt decat mine. Apropo, eu pe al meu l-am rasfatat cam mult). Pana si in iubire semanam din multe puncte de vedere, avem o poveste asemanatoare. Poate o data o sa iti spun cine sunt si o sa stam pe indelete de vorba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm....nu stiu cine esti, dar oricine ai fi, imi pare foarte rau ca ceva din ceea ce am facut ti-a cauzat durere. Nu sunt o persoana rea, asa ca sunt sigura ca a fost fara intentie. Imi cer scuze si sunt gata sa-mi repar greseala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum sa fi rea?Nu m-am gandit niciodata la asta, stiu si se vede ca nu esti. Cat despre judecat dupa aparente, a existat o situatie in care ai procedat gresit. Ai preferat sa judeci, decat sa dai un telefon sa intrebi cum si de ce. Cam in asta consta greseala ta in ceea ce ma priveste. Repet, ca prezentatoare esti buna si te felicit. Imi place stilul tau de a gesticula. Dupa cum observi, nu sunt vreo frustrata geloasa,te apreciez sincer ca om de tv. Si sunt curioasa cum ai prezenta stiri de Observator:D. Am vrut sa fiu subtila, dar...:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ştiu de unde vine fericirea. Dar am aflat cînd vine. E ca şi în cazul lui Moş Crăciun. Vine atunci cînd te aştepţi cel mai puţin. Da' vineeee...

    RăspundețiȘtergere
  9. Vestea buna e ca intre timp am remediat lucrul asta :) Iti multumesc mult si sunt curioasa cine esti. Cat despre cum esti, ce sa zic...pari o persoana foarte misto. Apreciez f f f f mult sinceritatea. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ancutzica mi-e dor de tine :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu cum am ajuns pe blogul tau:))dar acuma iti raspund la intrebare ca sa nu fiu doar un intrus.
    Fericirea este de fapt starea de spirit care este redata de cele mai multe ori de anturaj(inclusiv familie).Asta nu inseamna ca nu poti sa te faci fericit(a) si singur(a).Aici intervine caracterul si personalitatea ta.Ori ca iesi lecuit de la un grup de reabilitare ori ca ai castigat un campionat mondial tot fericit(a) esti,dar nu in mod egal.In alte cuvinte fericirea este un sentiment de care poate avea parte orice persoana de la cel mai bogat la cel mai sarac,deci intrebarea nu este Ce este fericirea ci cum sa ai parte de ea.

    Offtopic:Vreau sa zic ca esti prezentatoarea mea preferata,ai o fetzisoara sculptata de ingeri si cand zambesti radiezi a frumusete,pacat ca nu stau in Bucuresti ca sigur am vorbii mai multe:P

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru raspuns si pentru complimente! :)

    RăspundețiȘtergere