luni, 15 februarie 2010

Pacientul englez

Zambesc! O vad pe moldoveanca pedaland grabita spre casa si tragand din cand in cand cu ochiul pe scaunul din dreapta ca un copil pofticios la o vitrina cocheta cu savarine siropoase. Dupa o frana brusca la semafor, dvd-ul cade pe jos. Ea il culege grabita de pe covorasul umed de cauciuc, il sterge cu palmele de zapada topita si il aseaza din nou, astfel incat sa-l mai poata privi gales pana la destinatie. Inautru e Pacientul englez. In oglinda retrovizoare vad din cand in cand ochii moldovencei stralucind, imaginandu-si povestea de dragoste inchisa in carcasa din plastic. N-as fi ghicit ca aceiasi ochi neastamparati vor adapa soareci cu picaturi fierbinti cateva minute mai tarziu...

6 comentarii:

  1. Film mai trist nici că găseai :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. :P Nu-i chipes, nu-i cel mai bogat, nici cel mai istet, dar cu siguranta este cel mai bun pacient in cea mai frumoasa piesa... ar fi vrut stiind sufletul care varsa picaturi fierbinti sa fie chiar si soricel, cu o singura conditie. SA FIE PUNCTUAL :) si sa nu spuna "nu stiu" :))

    RăspundețiȘtergere
  3. cine iti face pozele ? sunt foarte artistice,atente la detalii.cartea,portocala de pe marginea fotoliului...tot nu vrei sa-ti faci un site ?

    RăspundețiȘtergere
  4. De obicei mi le face Andrei, fratele meu mai mic, insa poza de mai sus e facuta de un coleg si un prieten drag...in timpul programului. Mai exact in pauza dintre stiri. E un jurnalist talentat si mai nou, pasionat de fotografie...V Petreanu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si Fantomele lui Goya tot trist.
    De ce le preferi?
    Te regasesti?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca sa nu crezi ca-mi plac doar dramele, uita-te la Fabulosul destin al lui Amelie Poulai. Este cel mai optimist film posibil si se numara printre preferatele mele :)

    RăspundețiȘtergere