marți, 9 februarie 2010

Suporter orfan

Titlul de mai sus se refera la mine. Am ramas fara echipa pe care o iubeam neconditionat: Cetatea Suceava din Liga a II a la fotbal. Am asistat la nasterea ei, iar acum cateva zile la decesul survenit in principal din pricina crizei economice. Ar fi putut sa creasca frumos, insa asa a fost sa fie. Scriu acum in numele meu, dar stiu ca exista in orasul natal cel putin cateva sute de persoane in situatia asta.

La Suceava fotbalul e sacru. Spun asta pentru ca rar se intampla ca o echipa din al doilea esalon sa fie incurajata de 5000 de suporteri la o partida. S-a intamplat in Cupa Romaniei cu ceva timp in urma, cand Cetatea elimina Sportul Studentesc.

Daca tot nu mai e si nu pot participa la funeraliile ei, am o propunere: sa nu fie inhumata! Propun sa o incineram si sa pastram cenusa. Poate intr-o zi va renaste ca pasarea Phoenix...

Suporterii sa o ierte!

p.s. fotografia de mai sus este facuta pe Areni, iar intervievatul este unul dintre simbolurile fotbalului sucevean, Radu Casuba

14 comentarii:

  1. Sunt convins ca va reveni intr-o buna zi, o astfel de echipa nu este facuta pentru a disparea. Sa speram ca va gasi pe cineva puternic, care sa o duca in Liga 1, o competitie in care a avut rezultate atat de frumoase in trecut. In alta ordine de idei, incepe Jocurile Olimpice de la Vancouver. Le vei urmari, Anca? Sunt foarte frumoase! Sper ca veti da stiri despre ce va fi acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sufar. E trist.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,e greu sa te desparti de ceva sau cineva drag.
    Dar sa stii ca timpul le vindeca pe toate. Spun asta pentru ca nu sunt microbist.
    Insa, ca sucevean, am si eu o strangere de inima...
    Stii ca vaduvele bogate din America prefera sa faca din cenusa sotului un diamant pe care sa-l poarte pe deget?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa facem un diamant din cenusa echipei...dar cine sa-l poarte?

    RăspundețiȘtergere
  5. 31 decembrie 2009 / Anca Rusu: "Îmi doresc ca în 2010 să prezint ştirea că Cetatea Suceava a promovat în Liga 1" Din păcate, Anca, nu se poate.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Da...stiam ca e aproape imposibil. Acum e imposibil de-a binelea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Totusi va ramane filmuletul de la "Culise" pe gsptv.ro. O sa faca ziaristii stire "Dupa 5 ani, dorinta Ancai s-a indeplinit! Suceava e in A"

    RăspundețiȘtergere
  8. pacat ca din atatia oameni cu bani din suceava nu s-a implicat nimeni! macar cu 3-5.000 de euro la 2-3 luni si tot s-ar fi strans ceva banuti pt. club!

    RăspundețiȘtergere
  9. voi mai lipseati din liga 1 si erau toate noname-urile acolo. Echipe ca UTA, Arges, Petrolul, U Cluj, Sportul, Farul merita sa fie in liga 1 doar sunt foste campioane ale romaniei sau echipe de traditie nu Suceava, Branesti,Sageata Stejaru, Curtea de Arges, KVSC Kolosvar (Chefere),Chiajna, Vaslui, Pandurii etc. Forzza "U"

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Sapcutza Rosie, s-a demonstrat faptul ca nu traditia conteaza pe teren...vezi exemplul Unirii Urziceni. Important e nu sa ai istorie ci sa faci istorie. Cat despre Suceava, sa stii ca exista ceva traditie si acolo in ceea ce priveste fotbalul. Poate ai auzit de CSM Suceava...desi nu cred...Si sa nu uitam de Goian, Maftei, mai recent Roman...toti suceveni!

    RăspundețiȘtergere
  11. anca, din cate vad eu, si rapidul se cam vrea desfiintat! nu inteleg ce este in capul alora din suceava!?! eu chiar daca sunt 100% pietrean si sunt trup si suflet pt. ceahlaul, imi pare rau totusi pt. suceava. mai ales ca-i cunosc foarte bine, fiind 5 ani student la silvicultura.
    pacat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. din cate vad eu, si rapid suceava se va desfiinta! de ce?? habar n-am!
    mai nou, anton le cere bani celor de la rapid pt. cativa jucatori, uitand ca i-a dat ''mocca'' pe cativa la botosani! pacat de voi...
    HAI CEAHLAUL!!!

    p.s.: sapca, suceava este destul de mult in fotbal, numai ca a avut diverse denumiri, iar de participat in liga 1 nu prea a avut ocazia!

    RăspundețiȘtergere
  14. Goian Maftei Roman mari jucatori, de clasa mondiala. De Sabau ai auzit? daca nu poate Ivansuc, Cocis. De la Arges iti spun de Dobrin si Mutu, de la UTA de Petchovschi si Bonyhadi hai sa-l bag si pe Duckadam. Prefer oricand echipe ca "U", Arges, UTA care si-n liga a 2-a joaca cu stadionul plin si au suporteri in deplasare decat echipe infiintate acum 4-5 ani si promovate pe ordin politic. "Sepcutza" stie mai mult fotbal decat stie toata redactia gsp la un loc. Sa-l saluti pe Udrea piticul atomic din redactie si sclav de meserie. Sper sa-mi postezi mesajul. Ciao

    RăspundețiȘtergere