miercuri, 14 aprilie 2010

Testul cu capacul

N-am prejudecati si incerc sa ii determin si pe cei din jurul meu sa nu aiba.

Fara sa-mi propun, am facut zilele acestea un test care mi-a demonstrat inca o data ca nu sunt valabile ideile preconcepute despre soferii bucuresteni.

Totul a pornit de la un crater imens de pe soseaua Kiseleff. N-am reusit sa-l evit si am simtit pana in stomac zdruncinatura care bineinteles, nu s-a lasat fara urme. A cedat forma circulara a jantei, iar capacul a iesit din locasul sau. Zilele acestea circul cu masina cu numere de Suceva a fratelui meu, care, prevazator, si-a asigurat capacele cu niste coliere speciale.

Am circulat cu capacul atarnand, dar prins in coliere, doua zile. De fiecare data au aparut alte lucruri mai importante de savarsit. Probabil as mai fi circulat inca doua cel putin, insa n-am mai rezistat psihic. Soferii bucuresteni sunt atat de politicosi incat la inceput m-au impresionat, apoi m-au impresionat mult de tot, dupa care am cedat in fata atitudinii lor atat de policoase. De exemplu, ieri, pe o distanta de aproximativ 8 kilometri, casa - serviciu, nu mai putin de 9 soferi m-au avertizat asupra pericolului ce statea sa se produca: pierderea definitiva si irecuperabila a capacului. Unii au facut eforturi uriase pentru a ma atentiona: m-au blitzat, m-au urmarit, au dat geamul in jos si au facut tot felul de semne la semafor.

In urma testului cu capacul, cercetatorul de serviciu Anca Rusu a demonstrat faptul ca in traficul bucurestean exista cu adevarat multa bunavointa, ba chiar enervant de multa bunavointa! Mitul soferului bucurestean apatic si neprietenos a fost distrus!

14 comentarii:

  1. da da te-au vazut pe tine si au incercat sa se bage in seama,depinde cine e la volan;)...oricum cred ca mai sunt si oameni de treaba (din ce in ce mai putini)...respect

    RăspundețiȘtergere
  2. ancuta tin sa te felicit din nou pt emisiunile tale. Pai ce sa zic despre traficul din Bucuresti decat ca este unul infern, urat si dezorganizat... vin des in Bucuresti la meciurile rapidului si simt nebunia!!! dar merita sa trec prin toate numai pt a simti atmosfera de la meciurile rapidului unde ma simt ca acasa si nu ca un intrus, e f frumos acolo langa triaj caci mai sublim ca giulestiul nu e niciun peisaj. Tare mult as vrea sa vb odata cu tine, bineinteles si cu eda de la tvr1 ( as vrea sa-ti dau niste idei ca sa le pui la tine pe blog :) te salut si sa-ti dea D-zeu sanatate

    RăspundețiȘtergere
  3. Hehe, gresesti, Ancutz... nu trage concluzii pripite... intreaba-te doar daca in locul ancutzei, la volan era, sa zicem, fratele tau, sau alt barbat... n-ai vrea sa stii care ar fi fost reactile acelorasi 9 binevoitori, ce-ar fi fost la gura lor... probabil ceva de genul (no offense, da?) "moldovean prost, taranule, vezi bah ca-ti cade capacu!!!!!"... vezi ce fac niste gropitze? :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa cate observ esti o persoana foarte optimista,nici nu ma mir doar esti norocoasa,cel putin asa se vede din afara,foarte bine! doar daca vezi partea plina a paharului ai sa faci fata.

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt si soferi buni si rai cain orice lucru de altfel

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ca nu ai drum prin mirificul cartier Militari, ca iti luau baietii capacul din mers :)) bine totusi ca nu ai jante de aliaj, ca era mai nasol cu craterul acela...Iar soferii bucuresteni sunt niste gentilomi cand vine vorba de soferite frumusele, in rest...legea junglei!

    RăspundețiȘtergere
  7. poi nu aceea este ideea preconceputa despre soferii bucuresteni ca nu ajuta, ci ca sar in fata, nuti dau prioritate, te depasesc cu 'warp speed', cateodata cand i vezi iti vine sa pui avarile si sa tragi pe dreapta si sa te rogi sa nu fi urmatoru lovit:)) Nu zic ca nu sunt si soferi buni bucuresteni sau ca altii is mai buni ca ei, dar si eu personal am avut deaface cu ei intrun mod negativ. Foarte bine ca teo anuntat, asa trebe fiecare sa ne ajutam, da ia jos capacele sa nu te certe frateto:)) iti ia salaru pe o luna apoi:P

    RăspundețiȘtergere
  8. Comentariile voastre ma fac sa cred ca femeile sunt privilegiate in jungla despre care vorbiti...nu de alta, dar eu primesc si prioritate! :)) daca nu sunt asa politicosi cum ii vad eu, cel putin nu sunt misogini soferii bucuresteni.

    RăspundețiȘtergere
  9. acu o sa ai mai multa prioritate, ai fost 'tagged', anca-mobile, masina cu capacele pe jumate desfacute:P cand treci parca trece SRI si oprire generala:P

    RăspundețiȘtergere
  10. misogini, hmmm..depinde de educatie.sincer, cred ca asa cum e frumos sa tii usa la lift unei domnisoare, la fel mi se pare normal sa acorzi prioritate doamnelor in trafic ( asta in cazul in care contextul permite acest lucru).pe de alta parte, unele domnisoare chiar nu s-au nascut a fi soferite (ca si unii barbati) iar in acest caz tre' sa tii distanta ca e haos la asigurari :)) drive safe and keep your eyes opened! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ancuta, pai e normal sa primesti prioritate din moment ce esti frumoasa... tu crezi ca bucurestenii ar da la una urata si cu cosurie pe fata prioritate?? sau mie crezi ca mi-ar acorda prioritate??... recunosc ca bucurestencele mi-au dat oricand :D esti constienta ca prin materialu asta postat la tine pe blog o sa-ti atragi multe antipatii... bafta si pune un material despre sport ( orice sport) :*:* app... urmeaza RAPID-steaua >:)

    RăspundețiȘtergere
  12. pt ca esti prea frumoasa sa nu te atentioneze!!!:D:P;)

    RăspundețiȘtergere
  13. tovarasa nu 'torelam' o asemenea tinuta de minijup pt tineretu comunist.. 'luatio'! ...e-o provocare...bafta;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu acelasi lucru il descoperi cand strabati Bucurestiul pe Motocicleta. Nu de altceva dar sigur te vei intalni cu un nene 'Ceafa Groasa' conducator de Q7 sau un nene mai putin domn numit generic 'Taximetrist', care vor avea amandoi impresia ca motocicleta trebuie sa mearga pe o singura banda, de latimea rotilor ei, restul benzi (uneori soselei)le apartine de drept si nu trebuie sub nici o forma irosita ...

    RăspundețiȘtergere