vineri, 7 mai 2010

Let's talk about...food!

Am un singur idol si acela e Jamie Oliver! E idolul meu din bucatarie, mai exact din dulapul din bucatarie, acolo unde tin ferecate cateva carti cu operele culinare ale bucatarului dezbracat... dezbracat de secrete, fireste! Asa cum unele femei sunt innebunite dupa posete sau bijuterii, asa sunt eu innebunita dupa condimente, arome, ulei de masline, vanilie si busuioc, dupa tigai de teflon si retete asiatice sau italienesti sau libaneze sau romanesti sau pur si simplu inventate! Cine ma cunoaste si a vazut semnul de pe mana mea, castigat cu truda in sambata Pastelui, cand tocmai munceam la mielul inabusit dupa indicatiile lui Oliver, ar putea spune ca nu ma prea pricep. Ei bine, nu sunt o experta. Eu sunt fotbalistul care nu prea are talent, dar munceste si e serios! Accidentari se mai intampla... si pe gazon si in bucatarie, dar asta nu trebuie sa ne descurajeze. Faptul ca unii dintre prietenii mei care au avut curajul sa se infrupte au papat tot din farfurie, iar altii chiar au mai cerut, ma face chiar sa am o parere buna despre mine ca bucatar... Recunosc, sunt usor neindemanatica si cam lenta, ar spune mama, dar rezultatul e intotdeauna comestibil, iar eu cum nu se poate mai relaxata. Am gatit ieri si pentru telespectatorii Euforia TV: pui Macao, cu specific asiatic si un desert cu mere si orez... Am fost usor timida la inregistrari, dar au rezultat niste gustari cu atitudine... Cel putin merele, calite in unt cu vanilinat aveau tupeu, nu gluma, in farfurie... Deci, daca zapati zilelea astea si ma vedeti la cratita, in bucatarie, sa stiti ca acolo mi-e locul :)))

16 comentarii:

  1. pui Macao.. mmmm :P (parca stiu de undeva reteta..)

    RăspundețiȘtergere
  2. cel mai bun bucatar este foamea....dar totusi care e reteta de pui macao ?
    Am sa fac si eu ...mmmmm

    RăspundețiȘtergere
  3. propun sa faci niste preparate culinare si pt vizitatorii blogului:D, acolo un banchet ceva ca sa vedem cu ce te lauzi:-" . Azi te-am vazut la tv si parca ai facut o mica balbuta,sa nu apari la carcotasi:-s

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am mancat pui Macao pana acum, probabil din cauza faptului ca nu a avut cine sa-mi gateasca:) si apropo de pui... imi cam lipsesti in ultima perioada...eram obisnuit sa te vad apropae zilnic la stirile de pe GSP TV nu doar in week end pe Antena ( puishor) :)
    Tinand cont ca este un pas inainte in cariera ta... iti urez succes!!
    MAXIM am spus!:)

    Danny

    RăspundețiȘtergere
  5. Marius Carstian10 mai 2010 la 01:44

    Cata vocatie intr-un singur om! Om de televiziune, artist in ale condeiului, soferita innascuta si bucatar cu acte in regula...Daca mai si canti, meriti o marire de salariu :)) Asta daca invitatii de la euforia nu au ajuns la urgenta cu toxi-infectie alimentara :)) glumesc, spor la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo, Anca! Se pare ca ai fi nevasta perfecta! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Anca.In primul rand vreau sa iti spun ca o fata frumoasa cum esti tu nu poate decat sa aiba si un blog dragutz.De ce nu mai esti la GspTv?Aseara ma uitam intamplator pe antena 1 si am vazut ca erai la pupitrul stirilor.Oricum multa bafta in tot ceea ce faci.E o munca sa te mentii frumoasa!Respect Anca.Cristy Cluj

    RăspundețiȘtergere
  8. pai a fost nevasta dar nu perfecta ca doar de asta e divortata acum! ups!

    RăspundețiȘtergere
  9. cand si la ce ora faci pe bucatarul la tv?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nimeni nu e perfect! Si nici nu mi-as dori sa fiu asa... cred ca e foarte plictisitor...:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu mi-au spus cei de la Euforia cand vor difuza retetele...m-a sunat o pritena acum cateva minute si am vazut desertul pe care l-am pregatit...probabil ca vor baga maine reteta cu pui...

    RăspundețiȘtergere
  12. Marius Carstian17 mai 2010 la 23:53

    nu cred ca e treaba noastra de ce nu mai e "nevasta" acum Anca...iar cine isi doreste o "nevasta" perfecta, ar trebui sa-si cumpere o papusa gonflabila, ca aia nu comenteaza, nu intreaba unde te duci cu cine cand vii etc...dar nici nu gateste, nu iti tine de cald noaptea si nici nu i poti spune cat de frumoasa e dimineata cand se trezeste :p asa ca hai s-o lasam pe Ancuta in pace ca mie mi se pare ca ii merge foarte bine asa, mai putin "nevasta" :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Marius: te desemnez, oficial, avocatul blogului meu! :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Marius Carstian20 mai 2010 la 00:58

    ee, sa nu exageram...plus ca am o usoara antipatie fata de avocati :p nu vrei sa schimbi titulatura in "guardian angel of your blog"?! un fel de pitbull, gen "atentie, caine rau, moldovean in gazda!!" no ofense :p imi cam place sa sar la gatu' lor (al celor care isi baga nasu' unde nu le fierbe oala) :D it would be my honor!

    RăspundețiȘtergere