marți, 1 decembrie 2009

Mos Craciun e mai cool! Dati-mi radioul inapoi! :P

Micuta bucovineAnca e Craciunofila: ar cheltui si ultimul banut pe decoratiuni, lumanari, cadouri pentru cei dragi, beculete colorate sau colinde inmagazinate pe CD. Ba chiar obisnuieste, cu inima cat un purice si cu cele doua manute stangi ale ei, sa coaca in Ajun de Craciun prajiturele cu nuca in forma de bradut, steluta sau clopotel. Si cu toate acestea, a facut botic cam de jumatate de metru ieri, cand a descoperit ca radioul ei preferat, bunul ei prieten nedespartit in trafic, s-a transformat pentru o luna intreaga in Radioul lui Mos Craciun.

Radioul lui Mos Craciun e ca un supermarket "vesnic deschis" de la parterul blocului,dar la care nu gaseti nimic altceva de cumparat decat turta dulce. 24 de ore din 24, 7 zile din 7, o luna intreaga, colinde sau cantece cu si despre Craciun. Ma gandesc ca daca as manca in fiecare zi, timp de o luna intreaga, ciocolata cu menta, dupa care sunt topita de-a dreptul, as ajunge la saturatie, asa cum s-ar putea intampla de altfel si cu spiritul Craciunului, daca micuta bucovineAnca se pune pe ascultat colinde de pe acum.

Sincer, cred ca nici batranelul simpatic de la Pol nu asculta doar cantece cu si despre Craciun. Mosul e mai cool! Sunt sigura de asta... De exemplu, cred ca renilor le pune ceva muzica clasica pentru a-i pregati pentru seara magica (si vacutele dau mai mult lapte daca asculta Mozart). Cat despre elfi... Pai, piticii aia vioi au nevoie de muzica antrenanta, nu gluma! Nu cred ca asculta hip hop sau house, dar disco...cu siguranta! Doamna Craciun e cu muzica frantuzeasca...iar Mosul? E cool, v-am spus! Eu il vad fan Depeche Mode sau enjoying the silence atunci cand e obosit.
Protestez! Imi vreau radioul inapoi!

13 comentarii:

  1. Ce asculti, Magic FM? E adevarat, daca se dau colinde de la 1 Decembrie, pe 25 o sa vrem sa ascultam heavy-metal :)) In alta ordine de idei, ma bucur ca am mai gasit pe cineva caruia ii place ciocolata cu menta. Depeche Mode zici? Eu il vad pe Mos Craciun mai visator, mai romantic, cu piese oldies, but goldies, perfecte pentru un dans cu Doamna Craciun, intr-o seara cu fulgi mari si cu lemnele trosnind in semineu. Langa, doua cani cu cacao si un platou cu prajitura cu branza, preferata Mosului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca tot vine Craciunul, o sarbatoare superba, vreau sa iti recomand o carte, Anca. Este vorba despre <.O poveste de Craciun>; autor, Sergio Bambaren (nu am fot lasat sa scriu primul cuvant al cartii, ciudat. oricum, e numele unei echipe de fotbal din Bucuresti, iti dai seama care). Nu are nici 80 de pagini, dar este atat de frumoasa. Are un mesaj anume si creeaza niste emotii puternice, as putea spune si ca aduce la suprafata unele sentimente uitate de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari ptr premiul primit. Ma bucur sa vad ca nu l-a luat nici o "tanti" cu pile, ci un om care chiar a muncit sa ajunga acolo sus.
    P.S.: Adaug comentariul aici, pentru ca un post legat de Mos Craciun (si de cadouri). :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult pentru recomandare. O voi citit! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru unii mos craciun vine doar odata.si am auzit ca e gras rau asta de anu asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. mai multi mosi = mai multe cadouri
    (cu siguranta.)

    dar poate sa existe si super-mosul?

    RăspundețiȘtergere
  7. de ce ti-ai sters postul cu premiul fanatik ? din cauza acelui comentariu vis a vis de fotbalisti si "intelighentia" lor ? nu trebuia sa stergi pt asta tot postul, mai bine stergeai coment-ul si gata !

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu as zice ca Mosul asculta Rock and Roll si Franck Sinatra sau Louis Armstrong atunci cand pregateste cadourile si Leonard Cohen antunci cand vrea sa se odihneasca; Doamna Craciun asculta Hulio Iglesias dar si Joe Dassin; Renii asculta Tom Jones,Chris Rea si Summer of 69 By Brain Adams; elfi proiectanti de jucarii (programatori) asculta Linkin Park, Metallica, The Best Of 80's si cateva Reggae Songs, elfi din productie asculta Top Ten RPlay sau Fresh Top 40, iar elfi care impacheteaza asculta o compilatie de genul The best of 60-70-80 Love Songs.
    Cand vine vorba de ajun, il asculta cu totii pe Stefan Hrusca, sa intre mai usor in spiritul Craciunului, si isi aduc aminte (uni mai greu, alti mai usor) de tara micuta dar cu mari probleme de unde vine Domnul Stefan.

    RăspundețiȘtergere
  9. mos craciun isi face cumparaturile si la www.galosiaici.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna... am tot cautat pe net un mail sau o adresa de contact... de fiecare data cand ma uit la "stiri" nu inteleg nimic din cauza ta... imi iei toate imaginile si gandurile!
    Succes in viitor si sper sa ajungi sus!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos foarte frumos. Succese...
    Cat despre caricatura de pe blog stiu pe cineva care le face putin mai bine.
    BOA

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari. Foarte frumos....Succese...Cat despre caricatura de pe blog stiu pe cineva care le face putin mai bine.

    RăspundețiȘtergere