miercuri, 1 decembrie 2010

La multi ani, Romania mea!

Eu te iubesc asa cum esti, deloc perfecta, tara in care m-am nascut, tara in care am fost fericita. Am arborat un mini drapel in camera mea, am infasurat sarmale ca in Bucovina, am urmarit parada de la Arcul de Triumf... Acum iti marturisesc ca nu m-am gandit nici o secunda sa te parasesc...

1 Decembrie Fericit!

12 comentarii:

  1. excelenta prestatia de la sinteza...ma bucur ca intelegi ce inseamna sa tii la tara ta...continua sa gandesti la fel de sanatos..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc! chiar tin mult la tara asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. salut.


    O mica intrebare,pe langa subiect:Anca,ce te atrage asa de mult in profesia asta?Te-ai gandit ca poate te-ar prinde mai bine o alta profesie.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu e neaparat contextul potrivit pentru problema de-o ridic, dar aici m-a lovit (rima e involuntara, jur). dincolo de chestiunea vitala a relatiei propriu-zise pe care fiecare cetatean o are cu tara lui, respectiv cu Romania, ca aici ne scaldam (subiect care merita atentie), dupa ce ti-am citit postul am inceput sa ma gandesc la tendinte.

    nicidecum nu o sa te acuz de fatarnicie sau incolonare, nu e treaba mea sa judec asta si pur si simplu nu acolo bat (ma disculp in avans fiindca imi dau seama ca ce voi spune poate parea o critica adresata tie direct, ceea ce nu se intampla). iar parerea am ales sa nu o tin pt mine, fiindca la urma urmei tocmai asta inseamna un blog, comunicare, si de asta nici tu nu scrii pe un caietel sau intr-un fisier word, ci public.

    ma gandeam cat de usor se nasc tendinte in Romania si cum este de ajuns ca o idee sa fie promovata si sa primeasca obolul catorva oameni cu vizibilitate (si cateva zile la rand, in urma decesului unui titan, media sa se scalde in aprecieri patriotice) pentru a se transforma intr-un curent. repet, nu consider (inca), in special in cazul de fata, ca dragostea afisata fata de tara este o manifestare prefacuta sau de prost gust.

    dar parca incepe sa imi miroasa asa putin a iz de manea. si nu intamplator zic de manele, pt ca si astea au stat in centrul unei povesti similare, au inceput sa fie dezavuate oficial si imediat au aderat toti la corul care le infiera, desi din castile lor rasuna altceva.

    stiu ca "ingrijorarea" mea pare neavenita, pt ca, la urma urmei, lumea striga in cor acum "Romania e de kkt, huo, sa plecam" etc etc, insa nu cred ca gresesc flagrant gandind ca va deveni, curand, de bonton sa ridici in slavi tara tocmai in ideea ca hulirea ei este demodata si practicata de cei mai... facili dintre noi.

    e asa, un fel de cocalareala elitista, daca vrei. si nici macar nu e vorba strict de problema cu pozitionarea fata de Romania, fie ea sincera sau prefacuta ci, in general, de ipocrizie globala dusa la rang de arta.

    adica ce ma pune pe mine pe ganduri este imposibilitatea, tot mai prezenta, de a iti putea face o parere valabila despre oameni. am devenit maestri ai interpretarilor, nu stiu daca doar noi romanii, sau toata lumea, dar ne jucam de-a ambalajul la greu. e mult de vorbit aici, dar nu cred ca e cazul sa fac precizari concrete, pt ca e limpede pentru orice minte deschisa cum stau lucrurile.

    cu siguranta nu ar avea dc sa te lezeze parerea mea nici daca te-as injura, dar insist ca nu am scris toata polologhia asta fiindca as fi avut impresia ca ai proslavit tara de ochii lumii, ci pt ca este genul de pozitie cu potential de trend. si cum in ultima vreme, zic, a inceput sa se contureze o noua tagma, a cocalarilor intelctuali, preocupati de chestiuni inalte, evident la nivel de pojghita, cred ca ar putea avea rol profetic ce am scris aici. dar cred ca sunt povesti vechi, probabil este doar cea mai vie ciocnire a mea cu notiunea de capitalism.

    RăspundețiȘtergere
  5. ai dreptate, Romania nu e perfecta dar e totusi tara noastra. eu unul insa ii inteleg si pe cei ce se decid sa plece

    RăspundețiȘtergere
  6. Cuvinte foarte frumoase scrise cu mult drag.Te felicit Anca.Ai spus ca "Am fost fericita".Sa stii ca fericirea nu ti-o puate lua nimeni.Mult noroc in viata eu iti doresc si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi.

    VICTOR din Brasov

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Axel : sunt foarte surprinsa ca textul meu atat de simplu si la obiect a reusit sa genereze un comentariu de cateva ori mai intins ca suprafata :) ce pot sa spun e ca textul meu a fost unul sincer si spontan, fara sa analizez tendinte sau alte chestiuni...
    @Bogdanc si Victor: multumesc!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Axel constata "am devenit maestri ai interpretarilor" apoi se lanseaza intr-o interpretare redundanta a celor 5 randuri scrise de tine... :|

    catalin

    RăspundețiȘtergere
  9. bartai cearsafu de text, asa-i. am fost cam incrancenat, avand in vedere postarea ta aerisita. dar nici macar nu am reactionat la ce ai scris, pur si simplu a fost asa ca un intrerupator pentru lucruri care ma mai bantuie pe mine. sarbatori frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  10. sper ca cei ce tin la ceva sau cineva sa devina tot mai numerosi

    catalin

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu tin mult la tarisoara noastra, dar bag de seama ca cei de la conducere tin din ce in ce mai putin la noi :(

    RăspundețiȘtergere